torstai 9. huhtikuuta 2015

Kahvia ja valaistumistaHetkistä muodostuu meditatiivisia. Kahvihetkistä. Olemisen hetkistä.  Hetki hetkeltä olemme yhä enemmän läsnä. Elämä elämältä olemme yhä enemmän tietoisia. Kuljemme henkisen evoluution polulla.  Me valaistumme askel  askeleelta. Tunnemme iloa ja olemisen täydellisyyttä ilman syytä. Huomaamme myös että maalliset nautinnot tarjoavat yhä vähemmän, suhteessa siihen meditatiiviseen ja läsnä olevaan tilaan, jonka koemme yhä useammin.
Maailma on raskas ja ristiriitainen. Herkistynyt, valaistumispolullaan aktivoitunut ihminen kokee maailman draaman voimakkaampana ja oivaltaa sen turhuuden.  Sosiaaliset hetket ja hetket makunautintojen parissa tarjoavat meille arkipäiväisen keitaan jossa voimme virkistyä.
Kahvihetki muodostuu yhä tärkeämmäksi ihmisen henkisen evoluution polulla sitä mukaa kun ihminen luopuu normaaleiksi määritellyistä niin sanotuista nautinnoista.  Henkisen evoluution myötä myrkkyjen juominen ja syöminen vähentyy ja lopulta loppuu. Ympäri planeettaa ihmiset lipittävät alkoholia eli solumyrkkyä mitä erilaisimpina versioina ja mitä erilaisimmin verukkein. Mutta myrkky on myrkkyä vaikka kuinka maustaisi. Siitä on tullut sosiaalinen tapa joka myrkyttää ja luo ongelmia. Herkästi hetkessä elävä ihminen ei enää halua kokea valheellista alkoholin tuomaa euforiaa. Hän havaitsee oman tilansa olevan korkeampi ja vapautuneempi kuin tuo tila johon myrkyillä pyritään. Joten hänen hetkensä on kahvihetki.
Voihan se olla mikä tahansa hetki, mehuhetki, smoothie hetki tai jokin muu. Kuitenkin vain harva nautintoaine on niin globaali ja kulttuurista riippumaton kuin kahvi. Sillä on jopa terveydellisesti hyviä vaikutuksia ja sitä saa myös reilun kaupan luomutuotteena. Hetki ja juuri sen hetken luoma nautinto muuttuvat merkityksellisemmiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti